Posvećeni savršenstvu, otvorenog uma i globalnoj odgovornosti, Internacionalna škola Beograd pruža prvoklasno obrazovanje, od predškolskog do završnih razreda, na engleskom jeziku za internacionalnu zajednicu Beograda.

ISB prepoznaje značaj autentično integrisane tehnologije u svom okruženju za učenje. Njihov tehnološki program ima za cilj da inkorporira tehnologiju na smislen način. Informacione i komunikacione tehnologije , umesto da budu gledane kao poseban predmet , prepliću se u svim aspektima nastavnog plan i programa K - 12.

Studenti su danas veoma dobro prilagođeni korišćenju tehnologije za zabavu i komunikaciju sa prijateljima. Srednjoškolski program "1:1 Laptop Program" oslikava posvećenost ISB-a negovanju ovog cilja. U prvoj godini implementacije (2010-11 školska godina) svi srednjoškolci su dobili laptop računar za nastavne upotrebe. U drugoj godini "1:1 programa" i studenti 9. i 10. razreda su dobili laptop računare. Vendor je bila kompanija Toshiba. U pitanju je model Satellite Pro T110/T130. Ovaj model ima izuzetno dobar odnos performansi i portabilnosti.

"Imamo oko 400 učenika i oko 100 profesora u našoj školi i naš IT sektor želi da obezbedi najbolju moguću tehnologiju i radno okruženje. Morali smo da pronađemo pouzdanog partnera koji bi nas podržao 24/7. Zbog činjenice da su mnogi naši korisnici deca, puno opreme trpi oštećenja. Uz Toshiba kvalitet i "No Matter What" garanciju za laptop računare, popravke su veoma brze i besplatne, tako da ne postoje nepredviđeni troškovi. Još jedna odlična funkcionalnost koju smo uveli je praćenje štampe učenika. Oni na mesečnom nivou dobijaju takozvani "džeparac" za štampu i ukoliko dostignu limit, neophodno je da obrazlože zahtev za povećanjem kvote. Na ovaj način smo predupredili eventualne zloupotrebe štampača i demonstriramo brigu o okolini." - G. Branislav Nikolić, ISB IT Direktor

U Julu 2011, stari Toshiba multifunkcionalni štampači su zamenjeni novim modelima sa RFID karticama i softverskim rešenjima za autentifikaciju, kontrolu uređaja i izveštavanje. Nadamo se da će ova škola ostati naš zadovoljni klijent, još dugi niz godina.

The International School of Belgrade